Tribina Ženske mreže Hrvatske

Tribina Ženske mreže Hrvatske: „Svoga tela gospodarica“ ili strategije otpora ugrožavanju ženskih prava održat će se u subotu, 2.prosinca 2017., 18:00, u Knjižnici i čitaonici „Bogdana Ogrizovića“ Zagreb.
Uoči donošenja novog zakona koji bi regulirao pravo žena u Hrvatskoj na medicinski zahvat prekida trudnoće na zahtjev, razgovarat ćemo o strategijama otpora ugrožavanju ženskih prava od strane države i crkve, posebno prava na pobačaj. Pred nama je neizvjesno razdoblje od nešto više od godine dana unutar kojega Hrvatski sabor treba donijeti novi zakon.
Hoće li žena i njezino pravo o slobodnom odlučivanju o vlastitom tijelu biti dokinuto? Ili ćemo se pri donošenju zakona voditi već dosegnutim standardima zaštite ljudskih prava žena? Je li odluka Ustavnog suda doista isključila mogućnost zabrane pobačaja? Ili nas čeka poljski ili neki sličan scenarij?
Na tribini razgovaraju Bojana Genov, aktivistkinja Ženske mreže Hrvatske, Dubravko Lepušić, ginekolog Klinike za ženske bolesti i porodništvo KBC -a Sestre milosrdnice, Sanja Kovačević, feministička aktivistkinja, Faktiv, novinarka Libele i članica RF-a i Rada Borić, feministkinja i zastupnica NL-a u Skupštini Grada Zagreba. Tribinu moderira Željka Jelavić.

Ovaj članak je napisan u Petak, 1. prosinca 2017. u 17:43 i nalazi se u kategoriji Nekategorizirano. Odgovore na ovaj članak možete pratiti putem RSS 2.0 feeda. Na isti možete i odgovoriti, ili poslati trackback sa vaše vlastite web stranice.

Napišite odgovor

Morate biti prijavljeni da bi napisali komentar.